Skogsvagn i skogen

Skogsvagn – Är det en bra investering?

En skogsvagn är en bra investering för alla som behöver transportera stora mängder träd eller andra material. Jag köpte nyligen en och den har redan gjort mitt liv mycket enklare. Vagnen är tillverkad av robust metall och kan rymma upp till 10 träd åt gången. Den har stora hjul som gör att jag kan förflytta mig över vilken terräng som helst, så att jag snabbt och enkelt kan få tillbaka träden till gården.

För att inte nämna att skogsvagnen också är utrustad med teleskopiska stödben och en lyftkapacitet på strax över 60kNm, vilket gör att den kan hantera extremt tunga laster. På det hela taget rekommenderar jag starkt detta köp till alla som behöver ett effektivt sätt att transportera stora laster.

Det kommer att spara dig mycket tid och ansträngning i det långa loppet.

Om du någonsin har varit tvungen att flytta tunga föremål på en gård vet du att det kan vara svårt utan rätt verktyg. Därför köpte jag en hydraulisk vinsch för att fästa på min skogsvagn – nu kan den lätt lyfta tunga föremål. Om du letar efter en vagn som kan göra mer än att bara transportera träd, rekommenderar jag starkt att du skaffar en med vinsch. Den kan komma till nytta oftare än du tror! 

Det är viktigt att du noga tänker igenom ditt köp av en skogsvagn

Det är viktigt att välja rätt typ av skogsvagn eftersom det kommer att underlätta lastning och lossning. Kapacitet – hur mycket vikt kan din nya vagn hantera? Detta övervägande bör diktera vilken storlek du behöver, men det finns andra faktorer också! Tänk på terrängen; om grov mark eller ojämna stigar väntar framför dig, välj då en som har större hjul för att klara av att hantera när hinder som t.ex. gupp i vägbanor dyker upp under användningen (för jämnare ytor). Och till sist, fundera på kostnaden: är det är vettigt med finansieringsalternativ eller ska du köpa den kontant?

Ta speciellt hänsyn till bromsar, viktkapacitet och tillbehör när du bestämmer dig för en skogsvagn för dina behov.